Tibetská houba
Z různých zdrojů na internetu plyne, že houba pochází z kavkazských hor a její stáří se odhaduje na 5000 let. Podle staré kavkazské legendy daroval houbu pravoslavným kněžím Alláhův prorok Mohamed. Věřilo se, že pokud se tohoto pokladu zmocní nějaký cizinec, ztratí svoji moc a sílu. "Houba" byla tedy pečlivě střežena před cizinci a houba byla předávána z generace na generaci jako součást kmenového bohatství.
Cizinci občas dostali hotový nápoj ochutnat, ale jeho původ a postup výroby se přísně střežil. V 19. století se o houbu začali zajímat ruští lékaři, a tím také došlo k rozsáhlejšímu publikování knih na toto téma.
Obyvatelé Kavkazu používali houbu jako prostředek k uchování kozího a koňského mléka. Neměli ledničky a toto byl jediný způsob, jak uchránit mléko před znehodnocením. Mléko uchovávali spolu s houbou v kožených vacích a mimo jiné díky jejím pozitivním účinkům na lidský organismus se dožívali extrémně vysokého věku.
Nápoj zamezuje shromažďování a hnití potravy ve střevech a odkyseluje organismus. V trávicím traktu se dokáže vypořádat s různými nežádoucími přemnoženými kvasinkami, bakteriemi a viry a také výrazně stimuluje imunitní systém.
Blahodárné účinky
Tibetská houba má následující uzdravující síly a je dobré tomu věřit:
- aktivuje obranné mechanismy organismu
- uzdravuje choroby srdce a vyplavuje cholesterol z cév
- posiluje slinivku, játra a slezinu
- uzdravuje žlučník, střeva, dvanácterník a hojí vředy
- uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty
- hojí záněty organizmu
- snižuje tlak krve
- potlačuje metastázy a brzdí jejich vývoj
- oddaluje stárnutí
- proti stresu